Skip to main content

Kampen

Onze ideale klant? Een klant waarmee wij een creatief proces aangaan en die zich helemaal kan vinden in het ontwerp. Vooral als die zich niet alles van tevoren kan voorstellen maar het plan in vertrouwen kan overgeven. Een klant die voelt dat wij hun wensen begrijpen en doorleven, daaraan voldoen en ook verassingen toevoegen aan het ontwerp.

Bij deze opdracht in het mooie Kampen is alles wat we hadden voorgesteld overgenomen. Van A tot Z mochten wij het begeleiden. Van ontwerp, uitvoering, bestellingen tot en met de uiteindelijke inrichting en styling.

Deze klant vond rust, ruimte en functionaliteit belangrijk. Het is een stijlvol huis waar een gezin met 4 kinderen woont. Er wordt dus geleefd, zeker in de leefkeuken.

Omdat de keuken al was uitgezocht hebben we de donkere kleur van de keuken doorgevoerd in de salontafel en eetkamertafel. De bestaande tafels hebben een andere kleur gekregen en de eetkamertafel kreeg een ander onderstel. Op deze manier proberen we duurzaam om te gaan met de meubels die prima in het nieuwe plan passen. Niet alles hoeft nieuw.

Het donkere hout van de keuken sluit mooi aan bij de lichte kleuren die we verder hebben toegepast. Lichte kleuren maakt een ruimte ruimtelijk. Het geeft lucht in de beleving van de ruimte. De pui en deur hebben we bewust wit gekozen om juist op de plek waar het minste daglicht valt licht te brengen. De combinatie met donkere tinten maakt het stijlvol.

Verder hebben we structuren en materialen gecombineerd. Dat is terug te zien in de kalkverfmuur, behang met sierlijke vormen, stoffen van banken, kussens, vloerkleed, plaid enz.

Van de banken hebben we een eiland gemaakt voor het ruimtelijk effect. Zo ontstonden er een zithoek en een zitje met zicht naar buiten. Beiden staan in verbinding met elkaar.
Door met elementenbanken te werken ben je flexibeler om het echt passend te maken bij de woning en de bewoners.
Het was een mooie opdracht en een fijne samenwerking met de opdrachtgevers.

In samenwerking met;
Meubels en accessoires; 4x6, Van Besouw, SeraxBoer Staphorst, Fonq, Zara Home en Spring Store 
Raambekleding; Horst Totaal woninginrichters en Fijngordijn
Wandafwerking; Arte en Vestingh
Stalen deuren; Gewoon Gers

Fotografie; Chiela


"After a long research online and seeing many options, we came across Anike Interieurarchitect, after seeing her portfolio and the diversity and variety in her work, we noticed that Anike creates amazing spaces in different styles, which means she makes unique designs for each client and that makes her very special in what she does!
Anike listened to our needs and desires and provided great ideas which turned our new house into our home, our place!
We are very happy with the aesthetic and functional results of our entryway, living room, dining area and kitchen, we enjoy it everyday!"

chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-1
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-2
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-23
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-24
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-25
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-26
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-27
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-29
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-3
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-31
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-32
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-34
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-35
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-37
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-38
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-39
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-41
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-43
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-5
chiela-anikemeijer-25nov22-webformaat-6